چالش انرژی: اجرای راه حل های واقعی در جهان
پس از برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (COP 19) در شهر ورشو کشور لهستان، کمیسیون بین المللی برق و الکترونیک (IEC) از کشورها، صنایع و جوامع مدنی می خواهد تا از راه حل های واقعی که این کمیسیون ارایه نموده برای رفع چالشهای انرژی و کاهش تغیرات آب و هوایی بهتر استفاده نمایند. آقای Frans Vreeswijil، دبیر کل و مدیر عامل IEC اظهار داشته: IEC یک بستر جهانی آماده نموده که هزاران کارشناس از سرتاسر جهان با اجرای بهره وری مصرف انرژی در تولیدات و کاهش انتشار مواد آلاینده، راهکارهای عملی گسترش هر چه بیشتر فناوریهای انرژیهای جدید، که راه حل واقعی مسائل زیست محیطی و امروز انرژی به شمار می آیند را ارایه نمایند.
کاهش واقعی مواد آلاینده
کار IEC، ارایه پایه و اساس فنی مستحکم و مرتبط جهانی برای گسترش هر چه بیشتر بهترین راه حل های بهره وری در مصرف انرژی است. ذینفعان ۱۶۵ کشور دنیا عضو IEC هستند و به آن اعتبار جهانی بخشیده اند. این کمیسیون مقیاسهای اندازه گیری، رتبه بندی، راهکارها و پیشنهادات لازم برای سیستمها، ابزارها و اجزای تولید انرژی که در کلیه منابع، و همچنین در منابع تجدید پذیر استفاده می شوند را ارایه می نماید. بدین صورت IEC کمک می نماید تا قابلیت اطمینان و توانایی به کارگیری کلیه فناوریها افزایش یابد و مقایسه های معناداری از عملکرد آنها به عمل آوریم.
دسترسی واقعی به انرژی
برق رسانی روستایی مرحله ای مهم از انتقال انرژی به مناطق دور دست است. بسیاری از ذینفعان در تدوین چندین مجموعه از مشخصات فنی IEC برای برق رسانی روستایی همکاری داشته اند. آنها نهادهای دولتی همچون وزارت انرژی آمریکا، آزمایشگاه های تحقیقاتی و دانشگاه ها، صنایع بخش خصوصی، ابتکار نور پردازی جهانی (IFC) و بانک جهانی را در این فرآیند درگیر کردند. مشخصات فنی IEC برترین تجربیات بین المللی در راستای حمایت از تولید برق از فناوریهای مختلف را به تصویر می کشد. این کمیسیون همچنین شریک انرژی پایدار سازمان ملل در کلیه فعالیتهای ابتکاری است. مشارکت این کمیسیون در این فعالیتها مانند کیتهای مستقل نورپردازی برق رسانی روستایی IEC/ TS 62257-9-5 است. در حالیکه فانوسهای خورشیدی برای مدتی متداول شده بودند، عملکرد IEC براساس سیستم متریک و پروتکلهای آزمایشی دقیق استوار شد تا تولیدکنندگان علاوه بر کاهش هزینه ها نسبت به افزایش کیفیت، قابلیت اطمینان و میزان خروجی اقدام کنند. این کار سبب افزایش اعتماد مصرف کنندگان و داشتن یک فناوری ایمن و کارآمدتر می گردد. برای وارد کردن IEC در این شبکه، سازمان ملل تصدیق می نماید که استانداردهای بین المللی IEC نقش اصلی را در دستیابی به انرژی پایدار و امن به کسانی که از آن محرومند ایفا می نماید.
بهره وری واقعی انرژی
آقای Vreeswijik ادامه می دهد: یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در جهان از برق محرومند و هنوز کارهای زیادی باید انجام داد. برای مثال بهره وری انرژی از مسائل عمده منابع نیرو است که هنوز به درستی انجام نپذیرفته و اجرای آن با استفاده از فناوریهای جاری باعث افزایش ۳۰ درصدی توانایی موجود می شود. صنایع نزدیک به ۴۰ درصد از نیروی الکتریسیته جهان را مصرف می کنند،که دو/ سوم این مقدار صرف چرخش موتورهای برقی می شود. افزایش حتی بسیار اندک سطح کارآیی این موتورها، تاثیری شگرف بر مصرف انرژی در جهان خواهد داشت. IEC در رتبه بندی میزان کارآیی به تولید کنندگان این امکان را خواهد داد تا میزان انرژی صرفه جویی شده محصول را نشان داده و آنرا مقایسه نمایند تا مبنای حقیقی مقررات انرژی ارایه شود. روباتهای هوشمند و سیستمهای کنترل و موتورهای چند سرعته تضمین می نمایند که انرژی صرفاً در صورت لزوم مصرف خواهد شد. در پشت صحنه فعالیتهای علمی، مهندسی IEC اقدامات متعدد مختلف مربوط به بهره وری در مصرف انرژی گسترش یافته و تقویت می شود. مانند مقررات مربوط به ۱ وات توان دستگاه در حالت انتظار، که این قانون در حال حاضر در اکثر کشورها اعمال می شود. علاوه بر این، به کمک استانداردهای بین المللی IEC، تجربیات برتر مدیریت انرژی به طور مستمر و از مرحله نخست طراحی محصول و ساخت دستگاه های برقی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این مقررات سبب انجام تغییرات اساسی و کاهش مصرف انرژی می شود.
ارتباط واقعی با جهان
IEC شریک مطمئن صنایع، دولتها و سازمانهای بین المللی در مقوله انرژی است و به آنها در تلاشهایشان در حل چالشهای انرژی جهان امروز یاری می رساند. علاوه براین، هزاران شرکت از بنگاه های اقتصادی خرد و متوسط گرفته تا شرکتهای بزرگ چند ملیتی در فعالیتهای IEC به معنای واقعی کلمه، مشارکت دارند. این کمیسیون شریک اصلی کلیه نقش آفرینان اصلی بخش انرژی بوده و اغلب استانداردهای فنی بین المللی مربوط به اتوماسیون، تولید نیرو، انتقال و توزیع، شبکه های هوشمند و شهرهای هوشمند را ارایه می نماید. IEC اذعان می نماید که هنوز چالشهای فراوانی وجود دارند که باید بر آنها غلبه نمود تا انرژی پایدار تبدیل به حقیقتی برای همه گردد و به نقش خود به عنوان سازمانی که کمک می نماید تا نور چراغها روشن باقی بمانند، متعهد می ماند.
منبع: سایت IEC
مترجم: سعید حسنی
ویراستار: کیواندخت پیرمحمدی(isiri.org)
پاسخ دهید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید