بازدید کننده محترم، برای نمایش
بهترمتون
و رنگها در  وب سایت از
مرورگرفایرفاکس استفاده
نمائید.
درصورت نیازمی توانیداین
مرورگر
را از آدرس زیر دانلود نمائید.


  • بازدید امروز: 4214
  • بازدید دیروز: 7714
  • بازدید هفته: 68202
  • بازدید ماه: 150228
  • بازدید سال: 937850
  • کل بازدیدها: 2593567

چالش اجاق

IEC news2 چالش اجاقپخت و پز قاعدتاً نمی تواند کشنده باشد، اما برای بسیاری از مردمی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند، این اتفاق رخ می دهد. جامعه جهانی تلاش می کند تا بازاری باثبات برای تجهیزات ایمن پخت و پز ایجاد نماید و ایزو نیز در این فعالیت مشارکت می نماید.  ایجاد تغییرات با کمک یکدیگر ممکن می شود.

آماده کردن هر وعده از غذای یک خانواده برای مردم فقیر در کشورهای در حال توسعه می تواند خطرساز باشد. بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۵، قرار گرفتن در معرض دود ناشی از پخت و پز، چهارمین عامل بیماری زا در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود و مسبب ۴ میلیون مرگ و میر زودرس در سال است که این رقم بیش از مرگ و میر حاصل از ابتلا به مالاریا و سل می باشد. ده ها میلیون انسان نیز بیمار می شوند و تمام این موارد با فراهم کردن تجهیزات سالم پخت و پز قابل پیش گیری می باشد. همچنین نقشی که دود ناشی از پخت و پز در تغییرات جوی و تخریب محیط زیست ایفا می کند را نمی توان نادیده گرفت.

آیا استانداردها می توانند راه حل باشند؟ به گفته دکتر رانیی چیانگ، مدیر استانداردها، فناوری و سوخت در اتحاد جهانی برای اجاق های ایمن و رئیس کمیته فنی ۲۸۵ ایزو، استانداردها می توانند تعاریف و اهداف دقیقی برای تولید گازهای گلخانه ای، کارایی، ایمنی، دوام و کیفیت ارائه دهند.

اولین گام مهم

اتحاد جهانی برای اجاق های ایمن، که یک همکاری بخش خصوصی- دولتی با مدیریت سازمان ملل و متشکل از ۱۳۰۰ عضو است، به منظور ایجاد بازاری باثبات برای اجاق های سالم ایجاد شد. به نظر می رسد همکاری اتحاد جهانی با ایزو، سکوی مهمی برای تدوین و اجرای استاندارد در حوزه اجاق و سوخت سالم باشد.

در فوریه ۲۰۱۲، بیش از ۹۰ گروه ذینفع از ۲۳ کشور دنیا در لاهه برای اجلاسیه ایزو گرد هم آمدند که حاصل آن اتفاق نظر در حمایت از یک قرارداد کارگاه آموزشی بین المللی (IWA) بود که ردیف های عملکرد برای بهره وری، گازهای گلخانه ای و ایمنی را تعریف می کند. این کارگاه با همکاری اتحاد جهانی، مشارکت برای هوای پاک فضای داخلی و موسسه ملی استاندارد آمریکا برگزار شد.

 برای به روز رسانی این دستورالعمل ها اولیه IWA و تدوین آن ها در قالب استانداردهای بین المللی، ایزو در سال ۲۰۱۳ اقدام به تأسیس کمیته فنی ۲۸۵ کرد که دبیرخانه مرکزی آن در سازمان استاندارد کنیا (KEBS) و دبیرخانه دوم آن در موسسه ملی استاندارد آمریکا (ANSI) قرار دارد.

اس. جو بهاتیا، رئیس ANSI می گوید: «مسأله ای مهمتر از سلامت و ایمنی میلیون ها مردم وجود ندارد. ما مفتخر هستیم که در تلاش برای عرضه تجهیزات ایمن پخت و پز پیشرو می باشیم.»

کمیته فنی ۲۸۵ ایزو به دولت ها، صنایع و سازمان ها امکان می دهد تا در فرایند طراحی، اجرا و به روز رسانی استانداردهای موضوعات خطیر مشارکت نمایند.

علاوه بر مسأله گازهای گلخانه ای و بهره وری، این کمیته به مسائل زیر نیز می پردازد:

  • روش، شاخص ها و گزارش دهی هماهنگ – تسهیل تجارت و همکاری های بین المللی
  • عادات محلی پخت و پز – سازگار کردن آزمون های آزمایشگاهی با عادات فرهنگی مصرف کنندگان و سوخت های موجود
  • ایمنی – آیا استفاده از یک وسیله در محیطی که کودک و خانواده زندگی می کند ایمن است؟
  • دوام – اجاق باید دوام داشته باشد و تعمیر و نگهداری از آن آسان باشد
  • آزمایش میدانی – دستورالعمل آزمایش عملکرد اجاق ها و سوخت ها و کابرد آن ها در شرایط واقعی
  • تأثیرات اجتماعی – راهنمای چگونگی ارزیابی تأثیرات اجتماعی مانند صرفه جویی در زمان، تأثیر بر جنسیت و تأثیر بر امرار معاش

در حال حاضر، چهار کارگروه در حال تدوین استانداردها و دیگر اسناد مورد نیاز در این زمینه می باشند. این کارگروه ها عبارتند از:WG ۱ چارچوب مفهومی؛ WG 2 روش های آزمون آزمایشگاهی؛ WG 3 روش های آزمایش های میدانی و WG 4  تأثیرات اجتماعی. از این استانداردهای در حال تدوین برای تنظیم مقررات دولتی، حمایت از سرمایه گذاران و ترغیب تولیدکنندگان به ارتقاء فناوری یشان استفاده می شود.

مترجم: مریم صالحی

منبع: ایزو

pdf چالش اجاقprint چالش اجاق
share save 171 16 چالش اجاق