پیشنهاد جدید برای تاسیس یک کمیته فنی ایزو: حلال (TS/P 253)
پیشنهاد تاسیس کمیته فنی جدید با عنوان "حلال" از سوی استاندارد امارات متحده عربی (ESMA) به دبیرخانه ایزو ارسال شد.
کمیته فنی حلال، استانداردهای بینالمللی حلال برای محصولات و خدمات منجمله الزامات کفایت کارکنان و الزامات سیستم مدیریت برای سازمانها را تدوین مینماید. این اقدامات شامل تعریف و گنجاندن اقدامات، خط مشی، فرایندها و راهنماهای برتر برای تدوین استانداردهای حلال یا دیگر ویژگیها/ الزامات فنی، روشهای نمونه برداری و آزمون همچنین مدارک کاربرد ارزیابی انطباق در بازرسی، صدورگواهی و تائید صلاحیت خواهد بود. کاربردهای بخشی استانداردهای ارزیابی انطباق در یک گروه کاری مشترک (JWG) تحت رهبری CASCO و با استفاده از ابزارهای CASCO تدوین خواهند شد. علاوهبراین، این استانداردها پذیرش متقابل سیتمهای ارزیابی انطباق منطقهای و ملی، استانداردهای علایم و نشان ها را نیز ترویج خواهند کرد.
از دیگر فعالیتهای این کمیته، روشهای نظارت بر بازار و اقدامات اصلاحی قابل اجرا در سطح ملی و بین المللی مانند تبادل سریع اطلاعات و سیستمهای هشدار، فراخوان و سایر اقدامات کاهشی است.
محصولات و خدمات حلال شامل غذا (تازه، منجمد، فراوری شده و غیره) نوشیدنیها، مواد آرایشی و بهداشتی، دارویی، صنعت پوشاک، تدارکات، مالی، گردشگری، پذیرایی و غیره خواهد بود.
منبع: ایزو
مترجم: سعید حسنی