همه باهم برای جهانی بهتر
اگر شایسته سالاری بیش از پیش رعایت شود، چه چیزی تغییر خواهد کرد؟
براساس گزارش گروه کاری Monetary Fund، هر سال معادل ۹ میلیارد دلار آمریکا در کشورهای در حال توسعه برای برابری اقتصادی زنان هزینه می شود. با همترازی بیشتر زنان و مردان در کار، تولید ناخالص داخلی (GDP) نیز افزایش می یابد به گونه ای که در برخی موارد بین ۵ تا ۳۴ درصد تغییر را می توان ملاحظه نمود. مدیر اجرایی نهاد زنان UN، Phumzile Mlambo-Ngcukaگفت: "کشورهای برخوردار از شایسته سالاری دارای رشد اقتصادی بالاتر نیز هستند. پارلمان هایی که زنان بیشتری در آنها عضوند، حوزه های گسترده تری را مورد توجه قرار داده و قوانین بیشتری هم در مورد سلامت، آموزش، مقابله با تبعیض و حمایت از کودکان به تصویب می رسانند."
پس چرا ما در این میان حضور نداشته باشیم؟ هنوز در بسیاری از مناطق جهان موانع توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارند. در دنیای فنی استانداردها، مشارکت فعال زنان افزایش قابل توجهی یافته و بسیاری از آنها مسولان کمیته های فنی ایزو در زمینه تدوین استانداردها هستند که حوزه های متنوعی مانند فناوری اطلاعات و مالی را نیز در بر می گیرند.
به این دلیل امسال ما از بعضی از روسای سازمان های استاندارد عضو ایزو دعوت کرده ایم تا در این مورد سخنرانی کرده و نسل بعدی زنان پیشرو را تشویق نمایند. در این ویدئو این زنان برجسته به ما از علاقه به کارشان و پیوستن به خانواده بزرگ استاندارد می گویند.
راب استیل، دبیرکل ایزو به این مناسبت گفت: "دنیای استانداردها جای شگفت انگیزی برای حضور امروز است. ما برای بسیاری از پیچیده ترین چالش ها همچون تغییرات آب و هوایی، پایداری و رشد اقتصادی، راه حل ارائه می کنیم. شایسته سالاری تنها به معنی گماردن زنان در رده های بالای شغلی به منظور افزایش ارقام نیست، بلکه بهره مندی از استعدادهای برتری است که به جامعه بشریت پیشنهاد می شوند و این صرف نظر از جنسیت افراد است".
منبع: سایت ایزو
مترجم: پریسا فقیهی