مسیر ساخت شهرهای هوشمند – از استرالیا تا نیجریه
با رشد مداوم جمعیت جهان، منابع نیز رو به محدودیت می روند. تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۹ میلیارد و یکصد میلیون نفر مناطق حومه شهر را منزل خود خواهند ساخت. از این رو اطمینان از کیفیت زندگی خوب و فرصتهای برابر برای همه در حال تبدیل به چالش فزاینده است. مسیر آینده در بطن شهرهای هوشمند پایدار قرار دارد.
شهرهای هوشمند برای بهبود بهره وری، خدمات و پایداری از فناوری استفاده می نمایند. اما دستیابی به این هدف در عمل چگونه است؟ از بارسلون تا ژوهانسبورگ، هر شهر با چالش های متفاوت مواجه است. استاندارد ISO 37120 شاخص های مشترک که کلیه شهرها در مسیر خود به سوی هوشمند سازی باید آنها را در نظر بگیرند تعریف می نماید. قدم نخست، شناخت این چالشها است که تقریباً همه جوانب فعالیتهای بشر مانند مسکن، آموزش، سلامت، بهداشت، واکنش در شرایط اضطراری و آتش سوزی، اداره نمودن امور و حمل و نقل را در پوشش خود قرار می دهد. این اقدامات در متون استاندارد تعریف شده اند و به شهرها کمک می کنند تا جایگاه فعلی خود را ارزیابی و حوزه هایی که نیاز به بهبود دارند را شناسایی نمایند.
یکی از مزایای استفاده از شاخص های بین المللی هماهنگ شده این است که شهرها قادر به اشتراک گذاشتن تجربیات و اقدامات برتر هستند. امروزه بیش از ۲۰ شهر در سرتاسر جهان از جمله بوگوتا، دبی، گوادالاجارا، تورنتو، بوستون، شانگهای، آمستردام و ماکاتی از استاندارد ISO 37120 استفاده می کنند.
منبع: ایزو
مترجم: سعید حسنی