رونق در برون سپاری باعث تدوین یک استاندارد جدید ایزو شد
کسب و کارها در جهان امروز به دنبال هوشمند شدن، کاهش ریسک ها و بهره برداری از شبکه های فنی گسترده اند، بنابراین جای تعجب نیست که گرایش به برون سپاری نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است. همزمان با این تغییرات، ایزو استاندارد جدیدی در این زمینه تدوین نموده است.
برون سپاری- به معنی واگذاری کار به شرکت های دیگر- چیز جدیدی نیست. اما بررسی برون سپاری و درون سپاری در سال ۲۰۱۴ که توسط موسسه Deloitte انجام شده نشان می دهد در سال های اخیر برون سپاری افزایش یافته و پیش بینی شده که ۱۲ تا ۲۶ درصد هم رشد داشته باشد.
برون سپاری بر فرآیندهای مالی پشت پرده سازمانی (Back office)[1] یا خدمات غیر بحرانی متمرکز می باشد و دسترسی به آخرین فناوری ها، کاهش کارکنان و در نتیجه کاهش ریسک ها، از عوامل جذابیت آن هستند، اما چالش هایی هم دارد که ناشی از کثرت روش شناسی در این حوزه است. به همین دلیل، کمیته فنی ISO/PC 259 استاندارد بین المللی جدیدی را با عنوان ISO 37500:2014، برون سپاری تدوین نموده است. این استاندارد برای کسانی که مصمم به این کار هستند مناسب است و متمرکز بر فرایندهای عمومی و اقدامات بهینه در این حوزه می باشد.
استاندارد ISO 37500 موضوعات مربوط به انعطاف پذیری در تمهیدات برون سپاری را مورد توجه قرار می دهد که انطباق با تغییر شرایط کسب و کار را میسر می سازند. انتظار می رود این استاندارد به هرنوع برون سپاری، خواه برای اولین یا چندمین بار، با یک تامین کننده یا مدل های چند تامین کننده، یا پیش نویس موافقت نامه برای خدمات یا درآمدها، مربوط باشد.
منبع: سایت ایزو
مترجم: پریسا فقیهی
[۱] بک آفیس (Back office): یا پشت صحنه سازمانی، در معنای عام خود به فناوریها، خدمات و منابع انسانی مورد نیاز برای اداره یک سازمان گفته میشود. تمام سیستمهای مرتبط با امور آی تی داخلی سازمان، واحدهای منابع انسانی و حسابداری جزو پشت صحنه سازمان به شمار میرود و بک آفیس نامیده میشود.