روش های تحلیلی جدید برای آزمایش ریز مغذی های غذای نوزاد
هشت استانداردهای بین المللی جدید برای تعیین روش آزمایش ویتامین ها و سایر ریز مغذی ها در غذای نوزاد کمک می کند تا از ترکیبات مغذی مطابق با آنچه اظهار شده اطمینان یابیم.
جهت رشد مناسب و تکامل کودکان، مواد مغذی (شامل ویتامین ها و مواد معدنی) باید در غذای نوزاد تامین شده باشند. به همین دلیل کیفیت تغذیه ای غذای نوزاد در استانداردهای بین المللی و مقررات ملی درج شده است.
برای حصول اطمینان از وجود کلیه مواد مغذی در غذای نوزادان، نیاز به روش های آزمون تحلیلی دقیق است. تدوین این روشهای آزمون همواره در دست تکامل است ولی تاکنون روشهای زیادی برای ریزمغذی ها به صورت بین المللی هماهنگ نشده است. به دلیل تعدد روشهای مختلف مورد استفاده در کشورها که منجر به نتایج گوناگون می گردد، نبود هماهنگی نیز می تواند سبب بروز مشکل در تجارت بین المللی شود.
اگر چه برخی از روشهای فهرست شده و توصیه شده در استانداردهای کدکس برای غذای نوزاد و مصارف پزشکی خاص درخصوص تحلیل و نمونه برداری قدیمی هستند یا به صورت بین المللی هماهنگ نشده اند.
ایزو به همراه سازمانهای IDF و SPIFAN به این موضوعات خواهد پرداخت. در این پروژه، انتشار استاندارد بین المللی هماهنگ شده ایزو در دست اقدام است و به تولید کنندگان غذای نوزاد و آزمایشگاه های کنترل کمک خواهد کرد تا انطباق غذای تولیدی با مقررات را مورد سنجش قرار دهند.
نتیجه این همکاری ایجاد ۸ روش برای آزمون مواد مغذی ذیل در غذای نوزاد شد: ویتامین های A و E، ویتامین B12، اینوزیتول، ید، اسیدهای چرب، نوکلئوتیدها، اسید پانتوتنیک و مواد معدنی (مانند کروم، مولیبدن و سلنیوم).
این استاندارد جدید ایزو به کمیسیون کدکس غذایی ارایه خواهد شد تا به عنوان مرجع بین المللی جهت رفع اختلافات بین المللی مورد استفاده قرار گیرد.
نتیجه این اقدام تعیین هر چه دقیق تر کیفیت مواد مغذی غذای نوزاد و اختلافات کمتر در تجارت بین المللی به علت نتایج آزمون متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، این روشها مقیاسهای قابل اتکایی برای کالیبراسیون روشهای جاری فرایند تولید ارایه خواهند کرد.
منبع: ایزو
مترجم: سعید حسنی