خودروهای ایمن تر، رانندگی هوشمندتر
بعضی روزها به نظر می رسد که تا ابد در ترافیک گرفتار شده ایم که گاه نتیجه افزایش ناگهانی حجم ترافیک بوده و آن چه دیده می شود قطار بی پایان خودروهایی که پشت سرهم ردیف شده اند. گاهی نیز به دنبال صدای شدید ترمز، تصادف دو خودرو را می بینید. طبق آماری که دیده بان سلامت سازمان جهانی بهداشت ارایه نموده، در سال ۲۰۱۰، ۱۲۴ میلیون نفر طی سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.
اما بهره گیری از فناوری می تواند ایمنی بیشتری فراهم کرده و سریعتر از آن چه فکر می کنید از گرفتار شدن در ترافیک رهایی بخشد.
خودروها می توانند با یکدیگر گفتگو کنند
در فوریه ۲۰۱۴، سازمان نظارت بر ایمنی حمل و نقل ملی آمریکا استفاده از فناوری V2V یا ارتباط خودرو به خودرو را آغاز نمود. به مدد این فناوری خودروها قادر به تبادل داده های اساسی ایمنی، وضعیت ترافیک و اطلاعاتی نظیر سرعت و وضعیت خودرو با فرکانس ده بار در ثانیه خواهند بود. سیگنال های خودروهایی دیگر که از طریق یک سیستم ارتقا یافتهWIFI ارسال می شود، می تواند خطرات احتمالی را نمودار سازد. فناوری مذکور قادرست در پیشگیری سوانح رانندگی به مردم کمک کرده و در دنیای واقعی نیز مانند شرایط آزمون، افزایش ایمنی را موجب شود.
هر چند V2V علایم هشدار دهنده ارسال می نماید اما در سیستم ترمز یا کلاج خودرو دخالت نمی کند.
آزمون خیابان
در اوت ۲۰۱۲ موسسه تحقیقات حمل و نقل دانشگاه میشیگان، فناوری ارتباطی فوق الذکر را در ۲۵۰۰ خودروی شخصی نصب کرد. سیصد وسیله نقلیه دیگر شامل موتور سیکلت، اتوبوس و کامیون که دارای تجهیزات ارتباطی بودند به این تعداد افزوده شدند تا با یکدیگر و زیر ساخت های جاده ارتباط برقرار نمایند.
این آزمون یک سال ادامه یافت و دوربین هایی برای ثبت عکس العمل در برابر هشدارها رانندگان در برابر هشدارها در داخل و بیرون خودروها نصب شد.
هشت شرکت معظم خودرو سازی که در این آزمون مشارکت داشته از سیستم های هشدار دهنده مختلفی، نظیر چراغ های قرمز LED نصب شده در انتهای بادگیرها، صندلی های هشدار دهنده و ارتعاشی و نمادهای گرافیکی بر روی پانل ها، استفاده کردند. با این آزمون ها قابلیت تعامل سیستم هایی که توسط شرکت های مختلف تولید شده بودند با یکدیگر را نیز مورد بررسی قرار گرفت.
ارتباط خورو-X
در ژوئن ۲۰۱۳ مرحله نهایی پروژه SimTD یا انتقال هوشمند ایمن با عنوان "اولین شبکه اجتماعی خودروها" آغاز به کار کرد. ۱۱۲ خودرو و سه موتور سیکلت در این رویداد متهورانه که خودروها و زیرساخت ها را با هدف پیشگیری از ازدحام و تصادف در یک شبکه الکترونیکی متصل
می ساخت، مشارکت داده شدند.
منابع مالی پروژه اصلی که شروع آن به ۲۰۰۸ باز می گردد، توسط دولت آلمان تأمین شده است.
رهبری تحقیقات را شرکت های دایملر کرایسلر و توسعه پیشرفته برعهده داشتند که با مشارکت تعداد دیگری از شرکت ها چگونگی عملکرد، کارآمدی و سهولت سیستم ارتباط خودرو - X را که ترکیبی از دو سیستم V2V و ارتباط خودرو با زیر ساخت ها است را در شرایط واقعی رانندگی بررسی می کردند. فناوری رادیویی که برای این سیستم طراحی شده، بر مبنای شبکه محلی بی سیم است.
افزایش ایمنی، کاهش ترافیک، صرفه جویی در وقت رانندگان، هزینه سوخت و هزینه های نگه داری خودرو و نیز کاهش انتشار مونواکسید کربن از اهداف این سیستم ذکر شده است.
طرح بلند مدت
طرح SimTD به صورت داوطلبانه از سال ۲۰۱۵ آغاز و فناوری فوق در پایگاه های خصوصی و عمومی کنار جاده ای که طی قرارداد مشترکی ما بین وزارت خانه های راه و ترابری کشورهای اطریش، آلمان وهلند که "کریدور رتردام – فرانکفورت – وین" نام گذاری شده، مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
فناوری های جدید مستلزم اجزای ایمن تر
برای تضمین امنیت این فناوری ، سیستم ارزیابی کیفیت اجزای الکترونیکی برقی IEC یا IECQ، با ارایه برنامه ای به صنایع خودرو سازی روش استانداردی را برای آزمون اجزایی که در چنین فناوری های به کار گرفته شده اند ، فراهم ساخته است.
این برنامه که برنامه کیفی سازی خودروها یا IECQ AQP نام گرفته به خودرو سازان در اجتناب از انجام آزمون های مکرر و هزینه های مرتبط کمک می نماید.
گواهی نامه شرکت های مستقل صدور گواهی، می تواند انطباق اجزا با استانداردهای صنایع خودرو سازی را تضمین نماید.
به موازات پیشرفت فناوری هایی که امکان تعامل و ارتباط خودروها با یکدیگر و نیز زیرساخت ها را فراهم می سازد، مردم نیز کم کم به هشدارهایی که از خودروهایشان، صادر می شود، اعتماد می کنند. اگر قطعات و اجزایی که در این فناوری ها مورد استفاده قرار گرفته اند منطبق بر IECQ AQP نباشند، نمی توان از درستی عملکرد آنان اطمینان یافت.
اخذ گواهی برنامه کمی سازی خودرو IECQ توسط سازمان ها نشانگر انطباق آنان و خدماتشان با الزامات سیستم IECQ است.
این سازمان ها همچنین پیروی از استانداردها و ویژگی های فنی اعلام شده در دامنه فعالیت هایشان را نشان می هند.
در آینده ممکن است خودروهایی تولید شوند که ضمن ایمن تر کردن سفرهای شهری، به کوتاه تر شدن آنان در ساعات اوج ترافیک کمک نمایند، اما سیستم IECQ به کار خود ادامه خواهد داد تا صحت عملکرد قطعات الکترونیکی و برقی در زمانی که نیاز به آنان است، تضمین گردد.
منبع: سایت IEC
مترجم: کیواندخت پیرمحمدی(isiir.org)