بازدید کننده محترم، برای نمایش
بهترمتون
و رنگها در  وب سایت از
مرورگرفایرفاکس استفاده
نمائید.
درصورت نیازمی توانیداین
مرورگر
را از آدرس زیر دانلود نمائید.


نمونه گواهینامه ای ایی سی

  • بازدید امروز: 366
  • بازدید دیروز: 1150
  • بازدید هفته: 5942
  • بازدید ماه: 21730
  • بازدید سال: 254960
  • کل بازدیدها: 5091163


EUROPEAN  CERTIFICATION  GROUP
New Logo/ Trade Mark for European Certification Group

حالا وقت عمل است – رویارویی با چالش های جهانی آب

 حالا وقت عمل است   رويارويي با چالش هاي جهاني آبزمانی که آب فراوان است، بخشیده می شود. زمانی که با کمبود آن مواجه هستیم، به اولویت شماره یک ما تبدیل می شود. زمانی که پای آب در میان است، حد میانه وجود ندارد. شاید این موضوع در ارتباط با نیاز فیزیولوژیک ما برای آب است که بدون آن تنها چند روز بیشتر زنده نمی مانیم. همزمان با رشد جمعیت و تغییرات آب و هوایی، دسترسی به آب حتی بیش از قبل مورد تاکید قرار گرفته است. 

امروزه بیش از ۹۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی پاکیزه دسترسی نداشته و هر سال ۵/۱ میلیون کودک زیر سن پنج سال جان خود را به علت بیماری های ناشی از آب و فاضلاب از دست می دهند. همچنین تخمین زده می شود که آب، سیستم تخلیه فاضلاب و بهداشت، می توان از حداقل ۹% بیماری های جهان و ۶% مرگ و میرها، پیشگیری نماید. کار پر مخاطره ای است و اکثر کشورهای درگیر، کمترین ابزارها و منابع برای توجه به چالش آب در منطقه خود را در اختیار دارند.

در سال ۲۰۱۰، شورای ایزو اهمیت این مسائل را دریافت و این پرسش را مطرح نمود: "آیا ایزو می تواند چالش های جهانی پیش روی آب را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد؟" این موضوع در میان اعضای ایزو سوالی را مطرح کرد، اینکه در حال حاضر در کشور خود برای مواجه با چنین بحران هایی چه اقداماتی را انجام داده و چگونه می توانند از دستاوردهای دیگر سازمان های بین المللی در این حوزه، بهره گیرند.

گروه کاری ویژه ایزو برای بررسی یافته ها تشکیل شد. پیشنهاد این گروه، توسعه ارتباطات ایزو در زمینه موضوعات مربوط به آب، نگاه به حوزه های موضوعی جدید و تشکیل کارگاه آموزش ایزو با موضوع آب بود. این کارگاه در تاریخ ۲۵ و ۲۶ جولای ۲۰۱۲ در کوبه، ژاپن برگزار شد و فناوری ها و خدمات در زمینه تصفیه آب و فاضلاب، پایداری آب و اجتماعات، مدیریت دارایی های مرتبط با آب، ریسک ها و بحران ها را مورد توجه قرار داد. این گردهمایی که با حضور ۱۵۰ شرکت کننده برگزار شد در ارتباط با نمایشگاه Sewage Works در کوبه بود که یکی از بزرگترین رویدادهای جهان در این حوزه می باشد. در این کارگاه ۱۰۰ ایده پرورش داده شد که در ۱۴ دسته بندی کلی جای می گیرند، پنج دسته برتر عبارتند از:‌

  1. ۱.     توجه به هدر رفت و نشت آب از سیستم

شامل فناوری های صرفه جویی آب؛ حوزه های اقتصادی و بهره وری مدیریت هدر رفت آب؛ استانداردهای فنی که مدیریت فشار، واترهامر[۱] و دیگر موضوعات مربوط به هدر رفت آب را مورد توجه قرار می دهند.

  1. ۲.     استانداردهایی برای استفاده مجدد از آب

در بر دارنده ضوابطی برای استفاده مجدد از مواد زائد آب تصفیه شده (برای آبیاری و دیگر کارها)؛ بازیافت آب؛ دستورالعمل در زمینه موضوعات مربوط به فراگیر کردن و پذیرش عمومی؛ استانداردهای مواد و تجهیزات برای استفاده مجدد از آب

  1. ۳.     استانداردهایی در زمینه تولید و استفاده از لجن

در بر گیرنده دستورالعمل هایی در زمینه فاضلاب تولید شده حاصل از لجن؛ موضوعات مربوط به اطلاعات رسانی به عموم مردم؛ استانداردهای حاصل از تولید گازهای زیستی‌ (بیوگاز)، پلاستیک های زیستی و مواد معدنی از لجن

  1. ۴.     استانداردهای مدیریت آب های حاصل توفان ها

توجه به حوزه هایی همچون سیستم های اعلام خطر اولیه، اقدامات متقابل، برنامه ریزی مدنی، نقشه های مناطق پرمخاطره و مدیریت خطرات بهداشتی

  1. ۵.     مدیریت دارایی مرتبط با آب

شامل اقدامات پیگیرانه، توسعه و تجدید دارایی ها؛ رسیدگی به متصدیان بخش های دولتی و خصوصی؛ مدیریت دارایی های فنی؛ ابزارهای تصمیم سازی؛ رویه های نگهداری فنی؛ موضوعات مرتبط با نوسازی؛ شاخص های عملکرد؛ روش شناسی اندازه گیری و نظارت بر لوله ها

از زمان تشکیل این کارگاه، برخی از اعضای ایزو در سطح ملی برای توجه به بعضی از این موضوعات بسیج شده اند و برخی موارد کاری جدیدی را به ایزو پیشنهاد داده اند. پس از آن، نتایج کارگاه توسط کارشناسان اجرایی گروه کاری ویژه از هیات مدیره فنی ایزو در زمینه آب مورد بررسی بیشتر قرار گرفت. این گروه برخی تغییرات را در آرایش کمیته فعلی پیشنهاد نمود و هشت ایده کلیدی را برای اجرا تدوین کرد، این ایده های جالب توجه، در مجله ISO Focus+ماه جولای/آگوست ۲۰۱۳ ذکر شده اند.

سخن آخر اینکه، آب مهم بوده و ایزو همراه با کارشناسان خبره، علاقمند و مشتاق ملی در این زمینه مسئول است. جزئیات بیشتری مورد مجادله استانداردهای فعلی هستند و این موضوع بخشی از کار تدوینی ایزو را تشکیل می دهد. اما همگان بر سر این موضوع توافق دارند که توجه به چالش جهانی آب، مهمترین اولویت راهبرد ایزو برای سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ و پس از آن است.

 

 منبع: مجله ISO Focus+- جولای/آگوست ۲۰۱۳

 مترجم:‌ پریسا فقیهی (ISIRI.org)

ویراستار:‌ کیواندخت پیرمحمدی

 

 [۱] فشار موج به دلیل توقف یا تغییر جهت ناگهانی مایع در حین حرکت که اغلب به علت بسته شدن ناگهانی شیر انتهای سیستم لوله کشی اتفاق می افتد و یک فشار موج را در طول لوله منتشر می نماید. (ویکیپدیا)

pdf حالا وقت عمل است   رويارويي با چالش هاي جهاني آبprint حالا وقت عمل است   رويارويي با چالش هاي جهاني آب
share save 171 16 حالا وقت عمل است   رويارويي با چالش هاي جهاني آب

:::::::::: تماس با ما :::::::::: :::::::::: درخواست خدمات :::::::::: :::::::::: خدمات ارزیابی :::::::::: :::::::::: اعتبار دهی ::::::::::


Copyright © 2012, Pajouhesh Industrial Services Processing Co. All Rights Reserved.

شماره نمابر جدید : 42693380 21 98+