ترینیداد و توباگو، جزیره کوچکی که با تغییرات آب و هوایی مقابله می کند
همچون سایر جزایر کوچک دنیا، ترینیداد و توباگو، در معرض خطرات جدی و ویرانگر تغییرات آب و هوایی قرار داشت و لازم بود تا اقداماتی پیشگیرانه را به عنوان یک اولویت ملی برقرار نماید. هرچند ترینیداد و تویاگو از نظر مقیاس کوچک و رتبه جهانی ۹۳ در "آلاینده های گازهای گلخانه ای" را از آن خود نموده باشد، با اینحال، به دلیل مسئولیت خود در قبال جامعه بین المللی به این چالش توجه خاصی نموده است.
گرگ در لباس بره
اقتصاد این جزیره بر اساس ذخایر نفت و گاز کشور است که صنعت پتروشیمی و انرژی را تغذیه می کند. از آنجا که منابع هیدروکربن یک عطیه حساب می شوند، تجربه نشان داده که این موهبت می تواند تبعات بسیاری همچون سطح بالای مصرف انرژی و آلاینده ها را در بر داشته باشد.
اقدام
این جزیره از تهدیدات جهانی ناشی از تغییرات آب و هوایی و نیاز به تعدیل و تنظیم آلاینده ها در سطح ملی به منظور مشارکت در تلاش های بین المللی برای کاهش این مواد آگاه است. در نتیجه، سیاستگذاران پیش نویس خط مشی ملی تغییرات آب و هوایی را با لحاظ نمودن اثرات بالقوه زیر تهیه نموده اند:
- زیان وارده به زیرساخت های کشور ناشی از افزایش فراوانی و شدت طوفان ها
- نگرانی در مورد تغییرات حرارتی در بوم زیست های حساس ناشی از افزایش درجه حرارت سطح دریا
- فرسایش خطوط ساحلی و افزایش درجه شوری خاک که ناشی از بالاآمدن و گسترش سطح دریاست
- کاهش تراوش و تامین مجدد ذخایر آب های زیرزمینی به دلیل کاهش بارندگی
ترینیداد و توباگو با امضای چارچوب کنوانسیون سازمان ملل برای تغییرات آب و هوایی و پروتکل کیوتو، مسئولیت خود را در زمینه آلاینده های گازهای گلخانه ای پذیرفته است.
استانداردها برای رهایی
اداره استانداردهای ترینیداد و توباگو (TTBS) متوجه اهمیت استانداردهای بین المللی در پشتیبانی از نوآوری های ملی و کاهش مصرف انرژی و آلاینده های گازهای گلخانه ای گردید. این اداره، عضو فعال کمیته فنی ایزو برای مدیریت زیست محیطی (ISO/TC 207) و هماهنگ کننده اطلاعات بدست آمده از کمیته متناظر ملی خود، متشکل از کارشناسان و ذینفعان کلیدی و انعکاس دهنده فعالیت کمیته فنی ایزو می باشد. این کمیته ملی متناظر، به صورت فعالانه در تدوین استانداردهای بین المللی ISO 14001 (مدیریت انرژی) و ISO 14064 (اندازه گیری گازهای گلخانه ای) مشارکت نموده است، علاوه بر آن ISO 14001 را در سطح ملی پذیرفته و برنامه های صدور گواهی در این زمینه را طی چند سال مدیریت کرده است. اخیراً نیز میزبان کارگاه آموزشی ISO 50001 بوده تا آگاهی عمومی در مورد مزایای این استاندارد را افزایش دهد.
منبع: سایت ایزو
مترجم: پریسا فقیهی
ویراستار: کیواندخت پیرمحمدی(isiri.org)