ایزو ۵۵۰۰۱، سود و زیان شرکت Sodexo
مدیریت دارایی می تواند قدرتمندترین سلاح در زرادخانه یک شرکت، برای صرفه جویی در زمان، پول و مقدار زیادی از دردسرهای اجرایی باشد. سودکسو، یکی از پیشتازان خدمات کیفیت زندگی در دنیای، با استفاده از استاندارد ایزو ۵۵۰۰۱، مدلی برای مدیریت دارایی در کشورها و صنایع متعدد ارائه داده است و این کار را به «روش سودکسو» انجام داد.
تقریبا هر سازمانی تمایل دارد تا از دارایی هایش بیشترین بهره برداری را داشته باشد و نه تنها تولید محصولات معیوب را به حداقل برساند بلکه سرمایه خود را به گونه ای هزینه کند که برای هدف سازمان ارزش آفرینی نماید.
طی چند سال گذشته، بسیاری از شرکت ها به اهمیت مدیریت پی برده اند. استراتژی که اگر درست اجرا شود به بهبود عملکرد مالی می انجامد. نتایج معمولی که از سیستم مدیریت دارایی حاصل می شود شامل کنترل بهتر فعالیت های روزانه و بهره وری تجاری، کاهش هزینه های مرتبط با ریسک، انطباق در فعالیت های نظارتی و کاهش نرخ خطا می شوند. نتایج ملموس شامل افزایش چشمگیر سودآوری و کاهش محسوس بهای واحد می شوند.
پیتر ج، مشاور ارشد وودهاوس و کیت هامر، سرپرست مدیریت و مهندسی دارایی در سودکسو در مقاله ای با عنوان "مزایای کمی حاصل از مدیریت دارایی – سفر سودکسو" توضیح می دهند که شرکت چگونه با اجرای استاندارد ایزو ۵۵۰۰۱ به رشد و ارزش آفرینی برای مشتریان خود دست یافته است.
در سال ۲۰۱۱، ۷۷ درصد از کسب و کار سودکسو به غذا مربوط می شد و ۲۳ درصد باقیمانده خدمات دیگر (۱۴/۴ میلیارد یورو مدیریت تسهیلات) بودند. سودکسو در تحقیقاتی که انجام داد، دریافت که بزرگترین پتانسیل آن برای رشد در مدیریت یکپارچه تسهیلات است. در این مرحله، سودکسو فاقد رویکردی استاندارد شده بود. از آنجایی که مدیریت تسهیلات معمولا با ادغام شرکت های خدماتی به سیستم موجود اضافه می شد، در سطح بین المللی، ناهماهنگی هایی در کیفیت و میزان بلوغ در ارائه خدمات دیده می شد. بنابراین، چالش پیش رو ایجاد روشی منحصر به فرد برای سودکسو بود.
گرچه ساختار و محتوای اصلی چارچوب توسط یک گروه کاری میان رشته ای ایجاد شده بود، در اقتباس اولیه بود که درس های بسیاری آموخته شد و تجارب حاصل از این گام های اولیه سبب بهبود مستندسازی و بازنگری روند اشتغال شد.
اقتباس کنندگان اولیه به عمد از میان طیف گسترده ای از کشورها و قراردادها انتخاب شده بودند. هر اقتباس کننده اولیه از نفر پیشین خود یاد می گرفت و پیشرفت می کرد – در واقع مشخص شد که اشتراک های بسیاری در راه حل های مورد نیاز وجود دارد. به تدریج، این کار ابزاری برای تنظیم کلیه قراردادها به دست داد.
این پروژه اهدافی را تعیین کرد و مزایایی را محقق ساخت که از آنچه در ابتدا تخمین زده شده بود بالاتر بود. چارچوب مدیریت دارایی که در ابتدا نوعی جنبه «احتیاطی» داشت، اکنون به یک الزام برای مدیریت تمام سازمان های خدماتی تبدیل شده است. این چارچوب یک سیستم مدیریت دارایی منسجم مطابق با استاندارد ایزو ۵۵۰۰۱، مدیریت دارایی – سیستم های مدیریت – الزامات ایجاد می کند.
- کنترل بهتر فعالیت های روزانه و بهره وری تجاری – ۱۰% پیشرفت متوسط
- گنجاندن مدیریت ریسک برای دارایی ها و عملکرد آن ها، شامل ارزیابی حساسیت و برنامه ریزی احتمالات و جلوگیری از تداخل تجاری احتمالی – ۴۰% کاهش هزینه های مرتبط با ریسک
- ویژگی های شاخص های عملکرد که به صورت مستقیم بر توانایی سازمان در دستیابی به اهداف کلیدی همراستا با مدیریت دارایی تأثیر می گذارد – پیشرفت محسوس در خدمات مشتری و ۱۰۰% تطابق در فعالیت های نظارتی
- تعریف مشخص معیارهای عملکرد دارایی و الزامات جمع آوری داده برای تضمین بازخورد مؤثر درباره شرایط دارایی و پیشرفت مستمر مدیریت دارایی – نرخ کاهش خطا منفی ۲۰%
مترجم: مریم صالحی
منبع: ایزو