بازدید کننده محترم، برای نمایش
بهترمتون
و رنگها در  وب سایت از
مرورگرفایرفاکس استفاده
نمائید.
درصورت نیازمی توانیداین
مرورگر
را از آدرس زیر دانلود نمائید.


  • بازدید امروز: 2710
  • بازدید دیروز: 2290
  • بازدید هفته: 26900
  • بازدید ماه: 76710
  • بازدید سال: 691586
  • کل بازدیدها: 2081653

استاندارد ایزو ISO 22000

مفهوم ISO 22000:2005 چیست؟

به اختصارات زیر توجه کنید:

 ISO= سازمان جهانی استاندارد سازی

 ۲۲۰۰۰= شماره استاندارد

 ۲۰۰۵= سال نشر استاندارد

 

صدور گواهینامه توسط IEC در حوزه زیر امکان پذیر است:

 EA03 محصولات خوراکی ، نوشیدنی ها، دخانیات (تمامی موارد بجز دخانیات)

 EA30 هتل ها و رستوران ها پذیرائی (کترینگ )

 

استیون گبوت (مدیریت صدور گواهینامهIECدر اروپا) در این خصوص عنوان کرد: " این موفقیت بسیار بزرگی است واز همه اعضای تیم که برای موفقیت آن تلاش کردند تشکر می کنم. مشتریان ارزیابی شده در این پروژه پیشاهنگ همگی رضایتمندی کامل خود را ابراز کرده اند ومعتقداند این استاندارد که اصطلاحا FTT (( از مزرعه تا میز سرو غذا )) نامیده می شود برای کسب وکار آنها ارزش افزوده ایجاد کرده است"

 

موسسه اعتبار دهی انگلستان (UKAS) تعداد انگشت شماری را انتخاب کرد تا بعنوان یک گروه پیشاهنگ روی استاندارد ISO 22000 کار کنند. IEC مفتخر است که عضوی از گروه انتخاب شده بود.

 

هدف این گروه تعیین الزامات مورد نیاز برای صدور گواهینامه بر اساس استاندارد و حصول اطمینان از توانائی موسسات در ارزیابی موثر جهت صدور گواهینامه بود. در نتیجه تلاش این گروه شرکت ها برای نخستین بار می توانند گواهینامه انطباق با الزامات ISO 22000 تحت اعتبار دهی UKAS دریافت کنند. انتظار می رود اولین گواهینامه ها در زمان خاتمه کار گروه پیشاهنگ در تابستان ۲۰۰۶ صادر شود.

 

بنابراین ISO 22000 چیست؟

 ISO 22000 مجموعه ای از مقررات است که شرکت ها با رعایت آنها می توانند سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را در سازمان خود مستقر نمایند. این سیستم مبتنی بر روش های موجود ۹۰۰۱ISO و HACCP , است،‌اما باید توجه داشت که جاذبه اصلی ISO 22000 آنست که هدف از تهیه آن استفاده و همگون سازی تمامی استاندارد های مواد غذائی موجود بوده است. زمان قابل توجهی صرف مراحل تهیه پیش نویس ومذاکرات اولیه تهیه استاندارد شده است،‌که نتیجه آن دست یابی به اولین استاندارد جهانی مواد غذایی از مزرعه تا میز صرف غذا است که کلیه استانداردهای پیشین مواد غذایی را در خود جمع ویکپارچه نموده است.عامل کلیدی موفقیت این استاندارد قابلیت آن در کنترل کلیه مراحل زنجیره تولید، فرآورری وعرضه مواد غذائی از محصول برداشتی مزرعه تا فرآوری در کارخانه، انبار و نگهداری، بسته بندی و عرضه محصول نهائی و تمامی اجزای تشکیل دهنده آن است.

 

ISO 22000 یکی از استانداردهای خانواده ۲۲۰۰۰ است و در این خانواده تعداد زیادی مدارک جدید وبازنگری شده وجود دارد که هدف آنها کمک به درک بهتر الزامات وبهبود مستمر مدل های ایمنی مواد غذائی است.

 

ایزو ۲۲۰۰۰ :۲۰۰۵ در اصل مبتنی بر ۳ مدرک کلیدی است:

 ۱- ISO 9000:2005 نظام های مدیریت کیفیت – مبانی و واگان (تغییر یافته برای بهداشت مواد غذایی)

 ۲- ISO 22000:2005 سیستم های ایمنی مواد غذایی، الزامات برای کلیه سازمان های دخیل در زنجیره تولید وارائه ۳- متون پایه ایمنی مواد غذائی تحت عنوان Codex Alimentarius از انتشارات فائو سازمان ملل، WHO سازمان بهداشت جهانی ، رم ، ۲۰۰۱

  این استاندارد در کلیه سازمانهای تولیدی و خدماتی که به نحوی به محیط زیست در ارتباط هستند و فعالیتهای آنها بر محیط اطراف تاثیر می گذارد قابل اجراء می باشد.   چطور می توان متن استانداردها را تهیه کرد؟

برای خرید استانداردهای فوق می توانید از لینک های زیر استفاده کنید:

۱. موسسه استاندارد ملی کشور خود را با مراجعه به این لینک پیدا کنید واستاندارد را از طریق آنها تهیه کنید:

www.iso.org/iso/en/aboutiso/isomembers/index.html

2.بطور مستقیم از طریق خود موسسه ایزو اقدام کنید: www.iso.org

اطلاعات بیشتر در مورد ایزو ۲۲۰۰۰ واستانداردهای هم خانواده آن

برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر در خصوص ایزو ۲۲۰۰۰ واستانداردهای هم خانواده از لینک های زیر استفاده کنید:

۱.موسسه اعتباردهی انگلستان (www.ukas.org:(ukas

2.موسسه استاندارد ملی کشور خودتان: www.iso.org/iso/en/aboutiso/isomembers/index.html

3. از طریق موسسه ایزو www.iso.org

برای دریافت خدمات ارزیابی و آموزش بر روی آیکون های زیر کلیک نمائید:

 
Application 150x150 استاندارد ایزو  ISO 22000Training 150x150 استاندارد ایزو  ISO 22000Mail 150 1501 استاندارد ایزو  ISO 22000
pdf استاندارد ایزو  ISO 22000print استاندارد ایزو  ISO 22000
share save 171 16 استاندارد ایزو  ISO 22000