اثرات عمده نوسانات و قطع برق
کیفیت نیرو – مسئله ای مهم برای جهان امروز
مجمع "چالشهای کیفیت نیرو" با حضور صدها کارشناس حوزه استانداردهای فناوری صنعت برق در شهر دهلی نو برگزار شد. کیفیت نامطلوب نیرو نه تنها بر استفاده کنندگان آن اثر گذار است بلکه هزینه های هنگفتی برای اقتصاد، شرکتها و اشخاص در پی دارد. بخشهایی که وابستگی مستقیم به ابزارهای الکترونیکی، دیجیتال و فرآیندهای آنلاین دارند همچون ارتباطات، مراقبتهای درمانی، انتقالات مالی، تولید، مدیریت آب و فاضلاب و غیره بیشترین آسیب را از اختلال نیرو متحمل می شوند.
تامین نیروی برق با کیفیت قابل اتکاء، هیچگاه به این اندازه حائز اهمیت نبوده است. در حال حاضر وابستگی ما به ابزارهای جدید و ارتباطات دیجیتال چه در بعد اجتماعی و زندگی شخصی افزایش قابل توجهی داشته است – از ابزارهای برقراری تماسهای شخصی مانند تلفنهای هوشمند و تبلت گرفته تا تجهیزات پایش سلامت و فناوریهایی که سبب پیشبرد خدمات تجاری و فرآیندهای صنعتی می شوند.
در همین رابطه اختلالات نیرو همچون قطع برق (چه به صورت نوسانات لحظه ای یا قطع برق به مدت چند ساعت یا چند روز) و نوساناتی که به دلیل کیفیت نیرو (مانند افت ولتاژ یا افزایش ناگهانی) آن روی می دهند اثرات عمده ای بر زندگی و اقتصاد دارند.
ابزارهای لازم برای کیفیت نیرو
ابزارهای متعددی جهت بررسی موضوعات مربوط به کیفیت نیرو وجود دارد. استانداردسازی روشهای مناسب سنجش کیفیت، تعیین حداقل و حداکثر سطوح مقاومت جهت حفاظت از سرمایه های صنعتی و شخصی را ارایه می نمایند. جنبه های بی شماری از کیفیت نیرو همچون الزامات کابل ها، فیوزها، مبدلها، مسائل مربوط به سازگاری الکترومغناطیسی، نحوه مدیریت افت جریان، در هم آمیختن انرژی های تجدید پذیر مانند باد و منابع انرژی خورشیدی در شبکه توزیع در استانداردهای بین المللی IEC مورد بررسی قرار می گیرند.
کمیسیون بین المللی برق و الکترونیک پیگیری و پیشبرد این امور را وظیفه خود می داند و یکی از موضوعات مورد بحث در دنیای امروز داشتن رویکرد سیستماتیک در کیفیت نیرو است.
هزینه های اقتصادی کیفیت نیرو
بروز وقفه در ارایه خدمات دیجیتالی و تولیدی انعکاس فوری بر اقتصاد دارد. قطع برق و کیفیت نیرو دارای اثرات اقتصادی وسیعی در سرتاسر جهان است. در تحقیقی که توسط موسسه تحقیقاتی نیروی برق (EPRI) در سال ۲۰۰۱ انجام شد، زیان سالانه قطع برق بر اقتصاد آمریکا را در حدود ۱۶۴ میلیارد دلار و کیفیت نیرو (افزایش یا کاهش ولتاژ) را ۲۴ میلیارد دلار برآورد کرد.
گزارش اتحادیه اروپا درباره کیفیت نیرو که بر اساس اطلاعات گردآوری شده از ۶۲ شرکت در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ تهیه شده بیانگر آنست که مشکلات مرتبط با کیفیت نیرو عامل ۱۵۰ میلیارد یورو زیان وارده به ۲۵ کشور عضو اتحادیه اروپا است. در قاره آسیا میزان زیانهای اقتصادی صنایع از این محل کاملاً مشخص نیست اما ارزیابی ها حاکی از رقم قابل توجه است.
منبع: سایت IEC
مترجم: سعید حسنی
ویراستار: کیواندخت پیرمحمدی(isiri.org)
پاسخ دهید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید